Donderdag Meppeldag, een event waar je als simpele Brabander zijnde vrij weinig voorstelling bij heeft, gezien wij de Tilburgse kermis hebben.

Het feest begint bij een PIN automaat, waarbij het niet geheel abnormaal is om zeker 2 uur te moeten wachten tot je aan de beurt bent.

Het wachten bij een PIN automaat is een ware belevenis in Meppel. De meest wildste verhalen komen ten ore.

De een loopt te zeiken over een bonnetje:”Ben jij het bonnetje nodig? Of zal ik gewoon op “ja” klikken en het bonnetje laten zitten?”

Dat “ben” kan ik als Brabander zijnde niet vatten, je HEBT iets nodig. Nodig BEN je niet, OPZOUTEN JIJ BIJ DIE KUT AUTOMAAT! Mensen laten zichzelf en hun omgeving op een ergerlijke manier beseffen dat er altijd klerelijers zullen zijn….

Godzijdank is het gesprek achter je iets beter: een Duits stel dat op vakantie is in Meppel. Ja, ook DAT is schijnbaar mogelijk hier. Helemaal top! Meppel heeft TOERISTEN! Al helemaal geweldig als je beseft, tijdens hun gesprek over fietsen, jou fiets ook een keer gejat was en hem nog steeds niet terug hebt….

Automobilisten in Golfjes zijn altijd erg netjes hier. Houden zich aan de snelheid, en wachten bij het zebrapad. Alleen twijfelen ze vaak of ze de mooie dame aan de hand van een nerd voorrang moeten geven omdat zij zo lief lacht, of gas moeten geven uit ongeloof…. Altijd leuk om hem een knal voor zijn kop te zien krijgen door de schreeuwende vrouw die naast hem zit en het er niet mee eens is dat hij zwaait naar mijn vriendin. Mij boeit het niet, al zwaai je tot je arm ervan af valt. Heb ik ook weer iets te lachen….

Donderdag Meppeldag, een dag vol jolijt en plezier. Een event met herrie, veel herrie. En dan heb ik het over het geluidskwaliteit wat klinkt als een ware aanslag op mijn tere oortjes. Kim Holland klinkt nog beter aan de telefoon als receptioniste.

De muziek is niet echt variërend, sommige bandleden gedragen zich als een zoutzak, weer andere hebben iets teveel energie maar dat mag de pret allemaal niet bederven. De mensen vinden het leuk, ik voel me weer jong…. Vooral als arrogante jonge dames naar mijn wederhelft kijken omdat zij niet snappen hoe zo’n meid er zo uit kan zien zonder enige moeite waar zij zoveel moeite voor moeten doen…. LESS IS MORE BITCHES!!! Steek die maar in je reet!

Donderdag Meppeldag, het mooiste van de avond is nog altijd de afsluiting. Mijn oren krijgen dan weer rust, de rij bij de PIN automaat is weer lekker kort, en de Golfjes rijden al slingerend naar huis toe….

Ja, dit is een avond vol plezier, vol jolijt en blije mensen.

Volgend jaar weer.

Namaste

Advertenties