Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Grondwet artikel nr. 1

Als je dit zo leest, zou je zeggen dat vrouwen dus een burka mogen dragen. Niet dat ik pro-burka ben, maar het gaat mij om een principe. De burka “hoort” bij een religie, alleen, het maakt je gezicht onherkenbaar.

Nu dit gezegd te hebben, kom je erachter dat het burka verbod dus eigenlijk in strijd is met 3 artikelen:

  1. Artikel 1

    Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

  2. Artikel 6

    • een ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

  3. PLUS: De identificatieplicht (weet zo even niet welk artikel dit is, excuus hiervoor).

Aanleiding voor dit artikel, is het artikel van NU.nl op 9 augustus 2016: klik hier voor het artikel.

Ok, bivakmutsen en integraalhelmen mogen ook niet meer, dat snap ik nog. Maar de burka, ik weet niet?

Zoals u ziet, staat de beslissing over de burka HAAKS op de grondwet, maar ook weer haaks op de identificatieplicht.

Ik snap dat men herkenbaar moet zijn, ik snap dat je (vanuit een sociaal perspectief gezien) elkaar in de ogen wil aankijken, ik snap dat… MAAR hoe kun je op deze manier je houden aan wetgevingen? Als je niet zichtbaar bent door de burka, dan kun je je niet identificeren. Maar de burka afschaffen staat haaks op artikel 6 van het wetboek…

Kromme wetgeving hebben wij hier in Nederland cq. Europa.

Wat zegt de Islam over het dragen van een burka? Wij kunnen wel gaan “klagen” over de wet, maar wij gaan ook eens kijken naar wat de Al Quran hierover zegt:

  • kleding voor de man

Vers 24:30 bevat het kledingvoorschrift voor de gelovige mannen.

24:30     Zeg tot de gelovige mannen dat zij hun ogen neerslaan en hun schaamdelen kuis bedekt houden.

Voor mannen geldt de regel dat zij hun schaamdelen moeten bedekken op een fatsoenlijke manier, dus een ruimzittende ondoorzichtige bedekking van de betreffende delen is voldoende.

Mooie kleurrijke kleding is toegestaan, de kleding voor de sier, vers 7:26.

  • kleding voor de vrouw

Voor de gelovige vrouwen staan de algemene kledingvoorschriften in verzen 24:31 en 33:59  .

24:31     En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij hun ogen neerslaan en hun schaamdelen kuis bedekt houden en dat zij hun sieraad niet openlijk tonen, behalve dat gewoon al zichtbaar is. En zij moeten een bedekking over hun borsten dragen … en hun sieraad niet openlijk tonen … en zij moeten niet met hun voeten stampen opdat men weet wat zij voor verborgen sieraad dragen …

Als ik deze verzen lees, gaat het dan niet over verplicht bedekken van de edele delen??? En dus NIET van het gezicht? Dus mag ik dan concluderen, dat een burka NIET verplicht is binnen de Islam? Indien het niet klopt, mag u mij rustig verbeteren! Leren doe ik graag van mijn lezers.

Ik ben btw geen voor – of tegenstander van de burka, ik sta hier neutraal in. Ik ben alleen niet blij met de hele wetgeving in Nederland. Ook hebben wij te maken met 16 miljoen meningen over de burka: de een wil het afschaffen, de ander niet, dan moet degene die de dame VERPLICHT de burka laat dragen, vervolgt worden…. Dat laatste, die vind ik wel helemaal krom:

Zijn er mannen die dames verplichten een burka te dragen?

Mijn familie in Indonesië zijn allemaal moslims, 1 ding weet ik wel: de dames binnen mijn familie hebben de broek aan daar, de mannen luisteren naar wat de vrouw zegt. Zo niet, krijgt hij een lel tegen zijn oren aan… Ok, nu snap ik dat het in andere landen er misschien iets anders aan toe kan gaan, maar ik weet wel, dat de mannen de dames in mijn familie niet kunnen verplichten een hoofddoek te dragen (een burka beginnen de dames sowieso niet aan). dat staan de dames niet toe.

Het burka verbod vind ik een lastig onderwerp om aan te kaarten, juist vanwege het feit, dat de Islam ontzettend verkeerd wordt weggezet in de media. Daarom hoop ik, dat dit artikel mensen NIET tegen de schenen aan schopt, zowel, bied ik alvast mijn excuses aan.

Ik wil niet voor opschudding zorgen bij de verkeerde groep mensen, maar als het even kan, wel binnen de politiek. De politiek maakt beslissingen waarbij ik vaak achter mijn oren krab, zo ook bij de beslissingen omtrent de burka.

Zelf kan ik mij niet voorstellen, dat er mannen zijn die de dame verplichten de burka te dragen, hoe toon je dat eigenlijk aan? STEL: een man verplicht/dwingt zijn vrouw dit te dragen, zou het dan niet zijn dat zij hem MOET verdedigen tijdens een zitting als hij wordt aangeklaagd omdat het Rijk het VERDENKT dat hij haar de burka verplicht laat dragen?

Wederom een kromme manier van regeltjes handhaven.

Al met al, heb ik 1 conclusie: de burka mogen ze verbieden gezien deze NIET in de Al Quran staat beschreven. Mag ik wel zeggen, dat ik een burka zonde vind? Om 1 reden (en moge de Moslims onder ons mij dit vergeven dat ik dit zeg), er zitten vaak mooie dames onder de burka. Schoonheid mag (in mijn opinie) gezien worden, mannen moeten trots zijn op hun vrouw.

Ik laat het verder aan u, de lezer, over.

Mocht dit artikel verkeerd vallen bij iemand, excuus hiervoor.

Namaste

 

 

 

Advertenties