Iedereen heeft wel wat te zagen over terrorisme. De een gooit het liefst alle immigranten terug, de ander vind het niet normaal meer en ga zo maar door.

Voor degene die wat te zeiken hebben over allochtonen: ik ben 2e generatie Indonesiër (mijn vader is 1e generatie, ik ben in Eindhoven geboren), ik ben geen moslim, maar heb wel mijn Indonesische gebruiken. Als ik vraag, of ik dan ook terug moet gaan “naar mijn eigen land”, krijg ik vaak te horen:”Ja maar jij bent hier geboren…”.

Een dommere opmerking kunnen mensen niet naar mijn kop gooien, want hoe zit het bijvoorbeeld met de Marokaanse jongeren en Turkse jongeren bijvoorbeeld die hier geboren zijn en wel moslim zijn? Zij hebben een Nederlands paspoort, dus waar sturen wij ze dan heen?

Ik ben het eens dat immigranten MISSCHIEN terroristen met zich meenemen, maar zitten de grootste terroristen niet in de Kamer? Noemen zij zich niet onze leiders? Zij zorgen voor oorlogen, niet de volkeren…

De immigratie van mensen uit oorlogsgebieden is een uitdaging: mensen voelen zich verdrongen in eigen land, denken dat immigranten alles maar krijgen en weet ik veel wat. Deze autochtone mensen zijn bang, dat zij in onze maatschappij worden verdrongen door buitenlanders, maar is dat wel waar? Is het niet zo, dat immigranten uit oorlogsgebieden uiteindelijk niet liever teruggaan als de situatie rustiger is geworden? Ikzelf, als ik een Syriër was, zou niet graag in dit land willen zijn: belasting betalen, torenhoge zorgpremies, voedselbanken, racisten. Ik zou mijn eigen bed missen….

Het is keihard om te zeggen dat ze maar terug moeten gaan, dat ze hier niet welkom zijn. De meeste mensen die deze mensen de dood wensen (want zo zie ik het), hebben meestal zelf een slecht leven: niet door zichzelf, maar door de Staat. Zij gaan gebukt onder financiële problemen, komen zelf amper rond, hebben misschien geen baan. Zijn onzeker vanwege de economie in ons land. Ik kan ze niet kwalijk nemen dat ze angsten hebben, maar neem het ze wel kwalijk dat ze niet verder kijken dan hun korte neus kort is…

Wij zien op het “nieuws” dagelijks aanslagen die worden gepleegd door “immigranten”, of “immigranten” die vrouwen lastig vallen, maar als ik in Amsterdam loop, kan ik ook door een Nederlander worden neergeknuppelt omdat het zomaar kan… Just saying…

Het probleem ligt niet bij immigranten, het probleem ligt in de politiek. Wil je geen immigranten, dan zul je zelf wat aan ons systeem moeten doen, het systeem dat ervoor zorgt dat de rijken over de ruggen van het volk oorlogen voert van ons belastinggeld. Het probleem ligt in het feit, dat mensen zelf meegaan in een afbraak systeem dat wereldwijd geld, niet alleen in Nederland of Europa.

De 1% (oftewel “Elite”), die regeren de wereld, die voeren oorlogen. Niet de volkeren.

Wij klagen steen en been omdat we bang zijn ons baantje kwijt te raken, om onze laatste beetje houvast kwijt te raken. Toch kunnen we er zelf iets aan doen…. Door alleen al te beseffen dat geld uit niets gemaakt wordt, en dus geen zak waard is bijvoorbeeld. Geld is misschien makkelijk om te hebben, maar is het wel nodig? Kunnen wij niet leven van onze eigen moestuinen, onze eigen vee? Nee, dat kunnen we niet omdat wij te egoïstisch zijn. Wij zijn een egoïstisch volkje dat alleen aan zichzelf denkt. Als de buurman crepeert van de pijn, stappen wij er gewoon over heen omdat dat niet ons probleem is.

Ons probleem is egoïsme, egootje spelen. Ikke ikke ikke en de rest kan kapot vallen. Dit is de wereld waarin wij leven, dit is de wereld waarin wij onze normen en waarden laten vallen, de wereld waarin onze kinderen opgroeien met racisme, discriminatie en haat.

Onze kinderen zullen lijden dankzij onze “normen en waarden” die wij vandaag de dag hebben: de haat naar anderen, DAT zijn onze normen en waarden. Men beseft niet dat wij allen rood kleuren van binnen, dat mijn hart er hetzelfde uitziet als die van jou.

Men is bang, angstig…. terecht, of niet? Is onze angst terecht? is het terecht dat wij angsten hebben voor immigranten? Of zijn wij vergeten dat wij zelf ook immigranten zijn geweest? Amerika was eerst van de Indianen, tot de blanke man hun hadden verdreven, vermoord. Nederland heeft kolonies gehad in oa. Suriname, Indonesië….

U kijkt maar naar de lengte van uw neus, oordeel zelf. Als u vind dat er iets gebeuren moet, begin bij u zelf, en niet bij de immigrant. U heeft alleen invloed op uw eigen leven, niet op de keuzes van een immigrant…..

Namens dit kleine kindje, wil ik u vragen, om uw manier van denken te herzien: is uw mening wel zo eerlijk? Moeten immigranten op dit moment daadwerkelijk terug naar hun oorlogssituatie?

Zo ja, dan hoop ik dat u allen goed slaapt vanavond, want ooit, zijn de rollen omgedraaid en dan zijn WIJ de vluchtelingen als het zo door gaat met de wereld….

Namaste

Advertenties